Møt AAK Safety – initaitivtakere til Høydekonferansen

sverre-bersas

sverre-bersas

AAK Safety er initiativtaker til Høydekonferansen, som første gang ble arranger i 2007. I 2014 overtok enerWE ansvaret for konferansen, men AAK Safety er fortsatt tungt involvert i den faglige delen av arrangementet.

– AAK Safety mener at det er viktig med et slik fora som Høydekonferansen hvor ulike aktører kan treffe hverandre og utveksle erfaringer, forteller Sverre Bersås, Daglig leder i AAKSafety. På Høydekonferansen møtes selskap som selv har arbeid i høyden, produkt- og kompetansetilbydere som oss selv, andre tjenestetilbydere, myndigheter med mer. Så da bør vi vel alle sammen kunne gå hjem fra konferansen å være litt klokere enn da vi kom.

Han er også opptatt av å treffe eksisterende og nye kunder.

– Ja, selvsagt håper vi også at det er mange av eksisterende og nye kunder som deltar slik at disse kan bli bedre kjent med AAK Safety og våre tjenester. Og så er det viktig at alle deltakerne skal ha det kjekt på Høydekonferansen!

– Hva mener du er de største utfordringene med arbeid i høyden?

– Fall er den arbeidsulykken som gir flest alvorlige skader, og nest-flest dødsfall. Problemstillingene rundt dette er komplekse, forteller Bersås.

Statistikk fra bygg- og anleggsbransjen viser at de fleste dødsfall skjer fra moderate høyder på 2-4.

– Her kan manglende forståelse for farene være en av årsakene, som igjen fører til at nødvendig sikkerhetsrutiner uteblir.

I andre bransjer er høydene ofte så store at faren er mer åpenbar.

– Her ligger utfordringen mer på å etablere gode rutiner, som må følges kontinuerlig. En feil er dessverre en for mye.

I offshore-bransjen snakkes det nå om at fokuset på HMS generelt er for høyt.

– Det er rett på en del områder, blant annet administrativt. Men fallproblematikk er åpenbart et av områdene hvor man IKKE kan redusere fokuset. Til det er fallulykkene i norsk arbeidsliv alt for mange, og konsekvensene alt for store.

– Hvordan kan dere bidra med å løse disse utfordringene?

– Et selskap kan i dag få tak i enkelt personlig verneutstyr og enkel innføring i fallsikring mange ulike steder. Jeg mener at fall representerer en så stor fare for arbeiderne at selskapene må søke en helhetlig løsning rundt sikkert arbeid i høyden. Dette inkluderer god opplæring OG riktig utstyr. Vi er glad for at AAK Safety får bistå svært mange aktører med en slik helhetlig løsning, og håper å kunne hjelpe enda flere fremover.

– Hvorfor skal deltakere på Høydekonferansen besøke deres stand?

– Fordi vi er DEN ledende aktøren på både utstyr og opplæring for sikkert arbeid i høyden. Alle ansatte i AAK Safety brenner for at våre kunders ansatte skal kunne arbeide sikkert og effektivt, og komme trygt hjem fra jobb hver eneste dag.

– Er det noe annet dere ønsker tilføre?

Ta kontakt med oss i AAK Safety. Vi er her for å hjelpe, avslutter Bersås. Du treffes oss på Høydekonferanse!

 

Share: Pinterest